Wednesday, February 29, 2012

Арестуваха 25 хакери от Аnonymous

При акция на Интерпол в Европа и Южна Америка са задържани 25 предполагаеми членове на хакерската организация „Анонимните", съобщи Би Би Си.

Най-напред бе съобщено за четирима арестувани в Испания, които са хаквали сайтове на испански политически партии. След това се разбра, че са извършени арести в Аржентина, Чили и Колумбия. Смята се, че заподозрените са на възраст между 17 и 40 години и са планирали организирани кибернападения срещу институции.

Според съобщението на Интерпол при извършените арести са иззети компютри и мобилни телефони и около 250 вещи. Операцията е извършена след кибератаки срещу сайтове на колумбийското военно министерство, президентството, чилийската национална библиотека и компанията Endsea. Операцията е извършена след 8-месечно разледване срещу „Анонимните".


Установено е, че България косвено е замесена в хакерските атаки на международната организация Аnonymous. Един от арестуваните е администрирал някои от защитените канали за комуникация, предпочитани от организацията. Сървърите, използвани за целта, са хоствани от компании, които се намират България и Чехия.

В отговор на арестуваните 25 члена на организацията, "Анонимните" са атакували сайта на Интерпол, съобщават хакерите в блога си. Искането им е да бъдат освободени задържаните.

Анонимните се прочуха с успешните си пробиви на официални сайтове на властите в САЩ и други страни, сред които бе и сайтът на ЦРУ. Те започнаха да източват и милиони долари от сметките на богати държавни чиновници, които раздадоха на бедните. Направиха поредица от удари при борбата за блокирането на споразумението АСТА, което уж беше за борба срещу фалшификациите. С поведението си напоследък те си спечелиха все повече симпатизанти, които започнаха да ги възприемат като борци за справедливост , атакуващи най-вече силовите структури на правителствата.

Източник: http://www.trud.bg

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.