Wednesday, February 29, 2012

Атака срещу сайт заради АКТА

Сайтът на организацията за защита на авторски права ПРОФОН беше “конфискуван” за няколко часа в неделя вечер от “Анонимните”. Тогава той беше блокиран, а в понеделник работеше, но не беше изцяло възстановен. “Вие сте първи, но не и последни”, обявиха от хакерското движение.

“Тежко и горко на онези, които очакват с тези методи да се регулират отношенията в интернет”, коментираха атаката от ПРОФОН. Само преди дни сдружението и още 12 организации, които защитават авторските права, и продуцентски къщи пратиха писмо до премиера, парламента и други институции в защита на антипиратското споразумение АКТА.

В понеделник сайтовете на организациите работеха, установи “Труд”. “Не се притеснявам за сайта на МУЗИКАУТОР, но това действие показва, че свободата на словото действа по много агресивен начин”, коментира изпълнителната директорка на сдружението Магдалина Тодорова.


В края на миналата седмица премиерът Бойко Борисов се договори с няколко браншови организации АКТА да бъде ратифицирана с резерви от парламента. Целта е за текстовете, които налагат контрол на трафика, да се прилага действащото българско законодателство.

Източник: http://www.trud.bg

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.