Wednesday, February 29, 2012

Google дава $1 млн. на хакери за грешки в Chrome

Google предлага на хакери награди до 1 милион долара, ако успеят да открият и да се възползват от пропуски в системата за сигурност на новия й браузър Chrome, съобщи вчера компанията, цитирана от ДПА.

Софтуерният гигант ще плати 60 000 долара за всеки "пълен експлойт на Chrome", който позволява на злонамерени хакери да превземат потребителски компютър чрез бъг, съществуващ единствено в софтуера на браузъра на компанията. Експлойтът е софтуерен код или поредица от команди, които се възползват от грешка, бъг или уязвимост в програмното осигуряване за прилагане на атаки.

За да имат право да претендират за наградата, хакерите трябва да могат да представят на Google всички детайли на експлойта и да не са давали тази информация на друга компания, обясни вчера екипът на Google Chrome, отговарящ за надеждността на браузъра.


Освен това Google ще плати 40 000 долара на всеки, чийто нов експлойт разчита на бъг в Google Chrome в съчетание с пропуск в Windows 7. Предлагат се и 20 000 долара на тези, които открият неизвестен досега бъг в Windows 7. Тези суми ще бъдат платени за всеки нов експлойт, който компанията получи, до достигането на лимита от 1 милион долара.

От компанията обясниха, че целта е нейните специалисти да се поучат от евентуалните слаби места на продуктите си, да ги ликвидират и да предложат по-добра защита на потребителите, пише БТА.

Източник: http://www.dnes.bg

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.