Friday, October 18, 2013

Community Spirit, ама не съвсем.

За разлика от други форуми, за българските, тази поговорка, важи на 100%. В повечето чужди форуми, подобно нещо, съществува, на принципа всяка магария с мярка, но при нас – те такова животно няма.

НапреЕднал или напрЪднал?
В българия, има една незряла тенденция, "напредналите", да се отнасят зле с начинаещите, които сега не могат, и не знаят, и се опитват да се научат, и задават въпросите си, така както могат, за нещата които стават с тях по някакъв повод. Разбира се, това дразни нашите български "напреднали" компютърджии, които банват такива потребители, и все ги пращат да търсят в гугъл, забравяйки че по-рано и те са били същите, и че те са тръгали от нулата и са минали същият път. Това не са напрЕднали хора, това са напрЪднали.

Истинският напрЕднал потребител, няма да се отнесе зле с начинаещият, който има мерак да се научи, а ще му помогнат, с каквото могат. С това, напрЕедналият потребител, ще бъде наистина полезен и градивен, и ще докаже на всички, категорично и недвусмислено,  че е с класи, повече от напрЪдналия.

Това, което прави напрЕдналия потребител, нещо повече от напрЪдналия, е това, че за разлика от напрЪдналия потребител, напрЕдналия е градивен, не е заядлив, и това, че за разлика от напрЪдналия, напрЕдналия много добре знае какъв е бил, откъде тръгва, и това му помага, да се постави на мястото на начинаещия, и от там желанието на напрЕдналия да помогне и да е градивен, за разлика от напрЪдналия. За това, имам едно съобщение към напрЪдналите – хей напрЪдналия – Закрой твой рот. Твой рот пахнет очен плохо.