Saturday, September 22, 2012

Щуротиики на кутиики



21.09.2012
Тия дни в жълтите таблоиди се наслушах на глупости, и да ви кажа останах отвратен от тези болни мозъци, които само пишат всевъзможни глупости, за да си вдигат продажбите.

Начетох се на малоумни олигофрении, от рода на:

Северно сияние над екваториална Африка, унищожаване на Йоносферата на земята, в следствие от това, супер силни магнитни полета, ще стопят електропроводната мрежа, за телефони, и интернет да се забрави, крайна живота, изгорели електроники на модерните коли, самозапалващи се контакти, самозапалващи се трафопостове, стопени далекопроводи, и прочието апокалиптични сценарии, и като цяло крайняа живота на земята....

Абе я бягайте от тук та се скриите някъде, какви са тия олигофрении, бе малоумни жълтурковци, не ви ли писна да пишете глупости, народа е изтрещял и изпорстял и вие пишете велики глупости в жалките ви и неуспешни и некадърни опити да правите евтини сензации само и само да си продадете броевете пълни с глупости, абе жълтурковци някой вас трябва да ви забрани със закон и да ви преследва и изтребва до крак, докато остане само пресата която дава смислена и проверена и достоверна информация. Сигурно тия от вестник Строго Секретно, ще надуят гайдата, че геофизичното оръжие HAARP, има пръст и в това. Общо взето, жълтият таблоид Строго Секретно се насра юнашки, с това геофизичоно оръжие HAARP, и покрай HAARP се държат точно като жълт таблоид, HAARP било виновно за тежката зима, HAARP било виновно за горещото лято, HAARP било виновно, за земетресенията в европа и в перник, пак HAARP, било виновно за дъждовете и ветровете и температурите, абе тия врещелници, нямат ли си друга работа? Някой май наистина трябва да им настъпи спирачките, защото те самите очевидно не могат.

Saturday, September 15, 2012

Простотията ходи по хората, а не по гората



Простотията ходи по хората, а не по гората са казали мъдрите и с право.

Днес в магазина ми, около 16:45  влиза някаква простакеса, ама от тия кранти и постакеси дето всеки търговец би се оттървал от тях с удоволствие, и не биха му липсвали, сред клиентите.  На всичкото отгоре си въобразява, че може да ме уплаши с репликата ще си купя от друг магазин. Ами ей простофилщино, за мен ще е удоволствие да те пратя в друг магазин, и аз нямам сметка да те държа в моя магазин, ама що си проста, та не знаеш що ти го казвам, ама ще се усетиш де, ама ще е късно. С това че с твойта простофилщина си отишла при конкуренцията си ми направила услуга, и си пратила околните при мен, така че върви, прав ти път и не се връщай при мен. Пратила си ги при мен, защото хората вероятно ще си тръгнат от другия магазит отвратени от простащината ти, и ще дойдет при мен, където няма да намерят простащината ти, така че не ми вредиш а ми помагаш. Точно за това с удоволствие те пращам другаде, защото ти ще и изплашиш с твоята простотия и ще дойдат при мен, бягайки от твойта простотия. Нямам интерес да те задържа като клиент, защото, ако те задържа при мойте кленти с твойта простотия ще ми плашиш клиентите, да ходят другаде, за това не искам да те задържам при мен, за да нем и плашиш клиентите, за това за мен ще е удоволствие да те пратя другаде, защото а като отидеш другаде, ти ще ги изплашиш от другаде и те ще дойдат при мен.

Saturday, September 8, 2012

Всички знаят да дават акъл по въпроса, но никой не прави нищо по въпроса



В България е навик на всички да правят 2 неща – да се ровят в работите на другите, и да дават акъл за всичко защото са разбирачи от всичко, но никой от тези разбирачи не прави нищо по въпроса, а като ги накараш да направят нещо, се изсулват като пръдни из гащи с разнообразни оправдания, или като им поикаш резултат, ее сега не можели, сега го нямали.... Те за това сме на това дередже и ще си останем на него, докато този манталитет властва. Тази партия, онзи тобор, онзи съдия, съдията е педераст, съдията е 12 играч на противника, тази партия какво прави, онази партия какво не прави, кой какво пак, а ти дето знаеш да ги дрънкаш тези безполезни дрънканици, ти какво си направил толкова голямо и толкова велико че да ти дава право да дрънкаш и да даваш акъл наляво и надясно?

Преди два месеца и половина, бях на адрес да правя компютър, ама както се досещате нещата се обръкаха. Както винаги се появи празноглав врещелник дето знае да дава акъл ама като го накараш да свърши работа, или не може или не иска и в двата случая си намира повод да се изсули като пърдня из гащи.

Преди 2 седмици си взех колата от бояджия, изкъприх си ръжда, освежих боята, и си купих защитна полираща паста. Идеята ми е проста. Да изчакам малко, да се стегне боята, да измия колата, и да и сложа паста, за да запечата боята, и да я защитава, а като наближат снеговете, пак да я измия и пак да и сложа още една ръка паста, хем да освежа първата паста, хем и да ми защитава боята от солта и лугата.

Monday, September 3, 2012

TrustWothy Computing Group & TrustWorthy Computing Program


На фронта на РС сигурността, има известно раздвижване, откакто Microsoft пуснаха инстлумента ЕМЕТ – Enhanced Mitigation Experience Tooltik. Започвайки с цялата линия в която се развива защитният софтуер като цяло, и от точката в която Microsoft се включва в тази линия, става доста интересно, защото повече от 125 големи производители от ранга на Lenovo, Intel, AMD/ATI, Compaq, HP, Acer, Asus, Abit, Nvidia, Microsoft, Gigabyte, MSI, Apple, Mozilla, Skype от скоро AMD/ATI засили участието си и всички останали които пропускам по един или друг поводсе намесиха с амбиция да създадат следващото поколение, стабилна и защитена РС платформа. Обединиха се и основаха групата TCG – Trustworthy Computing Group, и работят върху общи изисквания, с общи цели и общи спецификациии направиха доста неща, които генерално увеличиха защита на РС платформата, до много голяма степен. Това е рограмата TC – Trustworthy Computing. Някак макар в очитена хората да има, някакви впечатления, че една технология реално доминира, и останалите са нещо като помощни технологии които обслужват тази водеща технология, истината е че няма една технология която да доминира над останалите. Всяка технология и хардуерна и софтуерна, допринася с нещо, но резултатът който може да се постигне като потенциал, може да е изключително висок, стига да се използват всички възможности на новата платформа върху която работи TCG. Всеки производител допринася с нещо, от своя страна, което позволява, да се достигне до много висок краен резултат. Както по–надолу в мателиала ще се види, всички промени, и подобрявания на сигурността са направени по програмата Trustworthy Computing създадена от групата Trustworthy Computing Group, и те се натрупват едно върху друго с всяко ново нещо, засилвайки общият си ефект с всяко нещо което се добавя, така програмата TC и групата TCG трупат сила и позиции на пазара, и стават все по силни.