Wednesday, July 4, 2012

ЗДРАВЕЙ ДЕМОКРАЦИЯ, СБОГОМ АСТА!

ДНЕС Е ДЕН ЗА ПРАЗНЕНСТВО! Днес е 4 Юли, денят на независимостта в САЩ, а вече и в европа. По ирония на съдбата точно на 4 Юли, европа празнува своята независимост от САЩ и корпоративните интереси на САЩ!


ПОБЕДА! АСТА СТАНА ЖЕРТВА НА ОКОНЧАТЕЛЕН И УНИЗИТЕЛЕН РАЗГРОМ В ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ!

 ЗДРАВЕЙ ДЕМОКРАЦИЯ, СБОГОМ АСТА, това пише на плакатите с които евродепутатите гласуваха достойно, и отхвърлиха това срамно, низко и унизително търговско споразумение АСТА. В 12 часа и 56 минути европейско време, европейския парламент гласува против, и категорично отхвърли АСТА, 478 депутати гласуваха за отхвърляне на споразумението, и някакви мижави незначителни 39 депутати го подкрепиха. С този категоричен и размазващ резултат, това срамно, низко и унизетелно търговско споразумение беше погребано отвъд възкресение.

С този размазващ резултат, алчните за пари корпорации, които не се интересуват от нас и нашите права, получига поредната, третата гръмка и звучна плесница, с която всички хора в един глас им приседнаха в алчните за пари гуши, и която гръмка и звучна плесница, ще държи влага дълговреме на корпорациите. Само така корпорациите ще разберат, че не могат да правят това което си искат и че са ДЛЪЖНИ да уважават нас и правата ни.
Всички интернет потребители, зарязахме нашите разлики, и се обединихме и се изправихме, заедно като един, срещу корпорациите, доказвайки им, по най-неопровержмия начин, че ние сме силата с която те са ДЛЪЖНИ да се съобразяват. Това е денят в който хората се обединиха и постигнаха победа, срещу алчните и корумпирани бюрократи, и лобита на корпорации, по света. Боййното поле не беше някой забутан офис, а интернет и европарламента в който, депутатите се изправиха и подкрепиха хората, и техните правя потъпквайки, частните корпоративни интереси! Това е една ПРЕКРАСНА работа, свършена по прекрасен начин от европарламенто и евродепутатите.

Тук искам да благодря и на ЕвроДепутата Кристиан Вигенин, който взе проблема с това срамно, низко и унизително търговско споразумение акта присърце, и гласува достойно, против АСТА. Благодаря ви Уважаеми Господин Кристиан Вигенин!

Преди 6 месеца, картинкта изглеждаше тъжна и мрачна, когато имаше моного сериозни шансове, АСТА да бъде приета тайно и без много шум. тогава могъщата сила на интернет потребителите, се пробуди и се надигна, и изпрати това споразумение, в международният съд, за да се види дали наистина това е нещо лошо което потъпкваи погазва правата ни, гарантирани от законите и конституциите и хартата за правата на човека, или е нещо полезно и градивно, и тогава, могъщата сила на интернет потребителите, извика, ясно и категорично че няма да търпи разни алчни за пари корпорации, да се подиграват с тях и правата им. Пътят до днешната победа беше трънлив, тъмен, труден, и изпълнен с несигурност, но това че хората се обединихме, и отстоявахме позицията си достойно до край, доведе до този справедлив и заслужен резултат!

Как се стигна до този масов бунт?

В САЩ, американските корпорации искаха да прокарат два закона, с които категорично да погазят правата на хората, да отнемат тяхната свобода, и да наложат тотален контрол и тотална цензура, какво да има в интернет, какво може и не може да се качва, сваля, и споделя, и без да се доказват, само да си кажат този сайт  проблем, да могат мигом да го закрият, и по същият начин да се гаврят и унижават хората, за това че търсят свободно информация, и да ги вкарват в затвора с лекота, само и само за да защитят частния корпоративен интерес, и да осигурят поток от пари за алчните си гуши.

Тези два закона бяха:
PIPA - Protect Intelletual Property ACT
SOPA - Stop OnLine Piracy ACT, не толкова известен, с оригинално тси име, а наистина известен със житейскто си име с което битуваше между хората - Stop OnLine Privacy ACT.

С могъщата сима на интернет обещството, властите в САЩ, баха заставени, да отменят PIPA и SOPA, С отпадането на PIPA и SOPA корпорациите получиха две звучни и гръмки плесници, с които им беше показано по категоричен начин, че те не могат да правят каквото си искат и че са ДЛЪЖНИ да се съобразяват с хората.

Това само подразни корпорациите и техните лобисти, отново се опитаха да защитят частния корпоративен интерес за сметка на гражданите и техните права с АСТА, която днеш беше категорично разгромена в Европейския парламент, С която интернт обществото за пореден път заби гръмка и звучна плесница на корпорациите, и им показаха категорично, че корпорациите са ДЛЪЖНИ да се съобразяват с интернет обществото.

ACTA в българия, щеше да е поредното лоби, поредният търговски интерес, който щеше да бъде защитен пред този на хората. От една страна АСТА щеше да отвори вратичка на властите, да се разправят с всеки който не им е угоден, и не им е удобен, под предлог ааа пират този е пират, половината порно и половината хитови продукции на пиратския пазар са негова вина, типично по старо му, типично по комунистически, преди както БКП премахваше неудобните за режима, и ги осмиваше, подигравае, изкарваше наркомани и психично болни, и тат им беше лесно и удобно, така и днес щеше да става същото. Свалихме режима през 1989 година, но хората останаха същите, със същия манталитет. И макар в момента да не може пряко да го правят, те го правят по всякакви задни вратички не пряко. АСТА щеше да им даде основание арепресия върху народа, и щеше да им даде възможност за налагане на цензура, за това нашите управници бяха готови да пиремат АСТА с отворени обятия. От друга страна, АСТА щеше да е много удобен инструмент за посегателство на човешките ни права, които се гарантират, от конституцията, и хартата за правата на човека, в която българия се е разписала в ООН. Това прави АСТА ПРОТИВОЗАКОННА. Разбира се, има и тъмни съмнителни групировки, които преследвят сляпо финансова изгода, те подскачаха и подкупваха, само и само това да се приеме. Е тези лобисти, се ПРОВАЛИХА с гръм и трясък, за щастие на нас хората. Те заеха мястото което по достойнство заслужават - кошчето за боклук. Как отпадна АСТА в българия. Интернет обществото, включиелно и аз, като част от него, просто се обединихме, зарязахме детинските си различия, и се обединихме като голяма сила, с една обща цел, и се борихме за да спечелим и спечелихме, защото бяхме заедно, бяхме обединени, бяхме единни. За това, когато следващият път изтеглите филм от арена, или замунда, или новият албум на любимият ви изпълнител, знайте че това не е даденост, някой е трябвало да се пребори със системата, за да може вие да изтеглите това.

1 comment:

  1. ACTA в българия, щеше да е поредното лоби, поредният търговски интерес, който щеше да бъде защитен пред този на хората. От една страна АСТА щеше да отвори вратичка на властите, да се разправят с всеки който не им е угоден, и не им е удобен, под предлог ааа пират този е пират, половината порно и половината хитови продукции на пиратския пазар са негова вина.... От друга страна, АСТА щеше да е много удобен инструмент за посегателство на човешките ни права, които се гарантират, от конституцията, и хартата за правата на човека, в която българия се е разписала в ООН. Това прави АСТА ПРОТИВОЗАКОННА. разбира се, има и тъмни съмнителни групировки, които праследвят сляпо финансова изгода, те подскачаха и подкупваха, само и само това дасе приеме. Е тези лобисти, се ПРОВАЛИХА с гръм и трясък, за щастие на нас хората. Те заеха мястото което по достойнство заслужават - кошчето за боклук. Как отпадна АСТА в българия. Интернет обществото, включиелно и аз, като част от него, просто се обединихме, зарязахме детинските си различия, и се обединихме като голяма сила, с една обща цел, и се борихме за да спечелим и спечелихме, защото бяхме заедно, бяхме обединени, бяхме единни. За това, когато следващият път изтеглите филм от арена, или замунда, или новият албум на любимият ви изпълнител, знайте че това не е даденост, някой е трябвало да се пребори със системата, за да може вие да изтеглите това.

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.