Wednesday, July 26, 2017

Критична Маса българия: не възпрепядстваме трафика, ние сме трафика!

По случай 1 година Критична Маса решихме да припомним най-честите нарушения, правени от велосипедисти. Ще обясним какви са рисковете, какво е длъжен да прави един велосипедист и ще внесем ясноти. Ще покажем алтернативите на "Витошка" и как трябва да минаваме по нея ако наистина държим. Ще дадем думата и на полицаите, за да допълнят нещо, което сме пропуснали.

https://www.facebook.com/events/321806721597247/?acontext=%7B%22ref%22%3A%22106%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D

!!! Критична маса София вече е изцяло самоорганизирано събитие. То няма едноличен организатор. Всички участници сами носят отговорност за действията си. Всички са длъжни да спазват ЗДП и да не пречат на останалите участници на движението. !!!

Критична маса е социално вело-събитие, целящо да припомни на всички останали, че ние също сме участници в движението. Призоваваме всички велосипедисти, както и велоклубове, да се включат и разпространяват събитието, за да достигне наистина критичната маса, нужна за промяната, която търсим.

Държим да напомним на шофьорите да не паркират на велоалеите така, както ние не си оставяме велосипедите по средата на улицата.

Държим също така да им напомним, че са длъжни да пазят водачите на двуколесни ППС, КАКВИТО СА ВЕЛОСИПЕДИТЕ.

Уважаеми шофьори, моля, оставяйте повече разстояние при изпреварване! Двуколесните ППС нямат стабилността на четириколесните.

Държим да напомним на пешеходците да не вървят по велоалеите, защото тротоарите са предназначени за тях.

Държим органите на реда да подхождат обективно към инциденти, включващи велосипедисти.

Държим институции, кметове и фирми-изпълнители да си вършат коректно работата, изграждайки адекватна вело-инфраструктура, както и поддържайки я в последствие. И то не само предизборно.

Държим цялото общество да се съобразява с нас така, както и ние се съобразяваме с него. Защото изборът на велосипед пред автомобил означава по-малко задръствания, по-чист въздух и по-здравословен начин на живот.

Не пречим на движението, ние сме движението!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.