Tuesday, March 27, 2012

Проучване, на интересни проекти

Известно време, няма да има нови постове, защото проучвам два проекта, които привлякоха вниманието ми и въображението ми, и като свърша с проучванията, ще ги публикувам в блога.

Първият проект на който попаднах, е на интересна система, която работи с газ на Юл Браун - ННО, не Н2О а ННО, която може да се монтира във всичко от мотоциклет до камиони, и изобщо почни всичко което ползва двигател с вътрешо горене, и подобрява КПД на двигателя, и подобрява изгарянето на горивната смес, според различни източници повишаването на мощността на двигателя е с между 15% и 35%, а реализираните икономии на гориво са между 30% и 55%, зависи от двигателя и горивото му. Моят механик, който ми поддържа колата, ме запали по тази идея с брауновият газ, но истината е че не смея да се пробвам, да си го сложа на колата.

Вторият проект на който попаднах е магнитният двигател на Перендев, който работи и се задвижва изцяло от ниодимови редкоземни магнити, те са единственте части от ротора и статора, които излъчват някаква енергия - магнитните полета, и са насочени с еднакви полюси един към друг, за да се отблъстват, и това отблъскване на магнитите с насочени един към друг полюси, върти ротора. Интересно ми е как се регулират оборотите на това чудо, как може да се увеличи или намали въртящият момент, както и приложенията му. Едно приложение което се сещам е да задвижи електрически генератор, и по този начин, силата на магнитите да се овладее и използва за генериране на електричество. Дали този двигател ще има нужният въртящ момент, за задвижване на превозно средство? и ще може ли примерно, това превозно средство да пропътува надеждно до морето и обратно, с прилична скорост - 120 - 140 км/ч...

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.