Thursday, March 8, 2012

Арестуваха лидера на Lulzsec, той предаде хората си на властите

Миналата година Юни месец, тайно арестуваха лидера на групата LulzSec, и ареста дълго се пазеше в строга тайна. Лидерът на групата се призна за виновен по всички 12 обвинения срещу него, като в процеса, предаде, своите на властите. Лидера предаде 5-мата си най-добри и най-силни хакери на властите, заедно с куп материали и информация и доказателства за действията и мишените на хакерската група на властите. Предадените 5 бяха арестувани на 06.03.2012, срещу които също бяха повдигнати множество тежки обвинения. Така групата загуби първите и най-силните си 6 хакери, които за върха на йерархията в групата.
Има и още разкрития, около тези арести. Излиза че скорошните арести на 25-мата най-големи и най-силни хакери, от групата anonymous, това са лидера на групата и останалите 24 са отново заедно с лидера си на върха на йерархията на групата anonymous, и са най-силните 25 в цялата група, и е пряко обвързано с арестите около LulzSec. Двете групи се обединиха като съюзници, срещу посегателствата върху човешките права, и налагането на цензура и ограничения на свободния достъп и споделяне на материали в интернет, със законите:

PIPA - Protect Intellectual Property Act
SOPA - Stop Online Piracy Act
ACTA - Anti-Counterfeit Trade Agreement
 
което е в пряк разрез с конвенцията за човешките права, приета и разписана от ООН и всички държави, и в разрез с конституциите на много държави, включително и с конституцията на Република България, които конституции, ГАРАНТИРАТ ПРАВОТО човек свободно да търси, намира, придобива и разпространява информация, и защитаваха потребителите, и тяхното право, да ползват интернет свободно и правото им да търсят, свалят и споделят информация свободно.

Излиза, че арестуваният лидер на LulzSec е предал не само своите хора, а и 25-мата арестувани от групата Anonymous, на властите, както и информация и доказателства за групата и активността на групата.

 Всичко това подложи бъдещото съществуване на двете групи под съмнение, и също подложи и съюза между двете групи под съмнение.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.